Hypnose: Tips

Tip 2: Vliegangst


Voor velen is het maar wat aantrekkelijk om zichzelf op een warm strand te zien liggen in de zon van de Middellandse Zee, en samen met anderen op mooie plaatsen een heerlijke tijd door te brengen. Maar sommige mensen zien dan dat dat je er alleen kunt komen met een vliegtuig. Als zij daaraan denken, slaat de schrik hen om het hart. Geestelijk en lichamelijk voelen ze zich beroerd. De vertrekdag wordt een dag vol stress die zijn schaduw vooruit werpt naar vandaag. En dan nog de terugreis…De irrationele angsten verhinderen een voorpret te hebben en te delen.
Op zich is vliegen een van de meest veilige manieren van transport. Natuurlijk is de stikstofuitstoot gigantisch, maar veilig is het zeker. Autorijden is veel dodelijker! Zelfs een ritje naar de winkel is vol gevaar, voor chauffeur en omstanders.
Waarom dan die vliegangst? Natuurlijk is de vliegangst bij iedereen anders, maar het gaat vaak over een gevoel van opgesloten zijn, verlies van controle, claustrofobie en geen uitweg vinden als er iets zou gebeuren. Zeker als iemand ooit een turbulente vlucht heeft meegemaakt of een nare ervaring aan boord heeft gehad, kan het toeslaan. In een bus of tram kun je tussendoor uitstappen, maar dat kan niet op 10 kilometer hoogte.
Onze geest werkt nog net zo als onze verre voorvaderen. Elke spannende ervaring kan door ons onderbewuste beantwoord worden met een vlucht-, vecht- of bevries-reactie. Dit gaat zeker op wanneer iemand ooit een traumatische ervaring heeft doorgemaakt die op de een of andere manier wordt verbonden met vliegen. Bijvoorbeeld: een klein ongelukje dat iemand als kind heeft meegemaakt, en een kind dat zijn ouders in paniek heeft zien reageren of een vervelende gebeurtenis in een trein of tram. Het onderbewuste doet zijn werk goed en beschermt op dezelfde manier als toen de persoon voor mogelijk gevaar – terwijl het niet meer nodig is!
Met hypnose kan dit snel en veilig worden opgelost. Vliegangst is immers niets anders dan een gedrag dat ooit is aangeleerd en dat nu afgeleerd kan worden. Dit gedrag was toen nodig, maar nu niet meer. Elk gedrag kan veranderen, zodat iedereen van een vliegreis heen en terug kan genieten en niet alleen van het verblijf daar in de zon.

.. en maak dan een afspraak met mij, mail, bel of app mij...
Ik ben meestal in Hoogvliet/Rotterdam of Tilburg

Mail me dan op hypnosepastor@inter.nl.net.
Piet Hein van der Veer - Park Vossendijk 465 - 3192 XH Hoogvliet Rt - tel: 06-5464 8258
E-mail mij hypnosepastor@inter.nl.net


1. Goede voornemens
2. Vliegangst
3. Stoppen met roken
4. Zelfhypnose